Выпусков: 287

Välkommen till Penserpodden, en podd om aktier, börs och marknad där några av våra mest framstående förvaltare och analytiker går igenom allt från både stora och små bolag till att diskutera aktuella case samt ger personliga åsikter inom sina expertisområden.

Penserpodden Penserpodden

  • Бизнес

Välkommen till Penserpodden, en podd om aktier, börs och marknad där några av våra mest framstående förvaltare och analytiker går igenom allt från både stora och små bolag till att diskutera aktuella case samt ger personliga åsikter inom sina expertisområden.

  Avsnitt 286: Nästan bolagsbonanza

  Avsnitt 286: Nästan bolagsbonanza

  Vi inleder podden med Job Solution som presenterar sin verksamhet med fokus på kompetensförsörjning, rekrytering och bemanning. VD Viktor Rönn och styrelseordförande Carl Renman berättar om bolagets två år som börsnoterat och framtida mål. Vidare uppdaterar våra analytiker om flera Penser Access-bolag och ger en snabb genomgång av investeringscaset i aktien. Bolagen som diskuteras är Karolinska Development, Arcoma, Fingerprints och Gaming Innovation Group. Avsnittet modereras i vanlig ordning av Alexander Gustafsson och medpoddaren Robert Tovi.

  • 1 ч. 11 мин.
  Avsnitt 285: Kassakor och tillväxtpotential

  Avsnitt 285: Kassakor och tillväxtpotential

  Vi kickstartar veckans poddavsnitt med besök av Orexos VD Nikolaj Sørensen. Bolagets kassako Zubsolv bekämpar opioiddrogberoende och parallellt utvecklar man nya läkemedel genom sin plattform AmorphOX. Nikolaj uppdaterar oss med sin syn på potentialen för Zubsolv, pågående rättegång och nästa marknadslansering.

  Vi följer upp detta med analytiker Ludvig Svensson som ger oss investeringscaset i Integrum. Familjen Brånemark är pionjärer inom titanimplantat och vi får höra mer om marknadspotentialen för Integrums produkt OPRA-systemet i USA och övriga marknader.

  Avslutningsvis ger Klas Palin investeringscaset i Initiator Pharma, ett kostnadseffektivt läkemedelsbolag som utvecklar preparat inom sexuell dysfunktion.

  Lyssna in!

  • 1 ч. 4 мин.
  Avsnitt 284: Möt investerarprofilen Henrik Söderberg

  Avsnitt 284: Möt investerarprofilen Henrik Söderberg

  Henrik Söderberg småbolagsförvaltare på C Worldwide gästar veckans podd. Under 15 år har han förvaltat småbolagsfonden med en årlig avkastning på 16%. Vad är ett bra bolag, varför är rätt ägare så viktig och hur är han som investerare, är tema för podden. Dessutom bjuder han på vilka aktier som varit stora bidragsgivare till avkastningen och vilka som varit största sänken. Lyssna in för att höra Henriks tankar kring småbolag, förvaltningsjobbet, ESG och aktiv kontra passiv förvaltning.

  • 1 ч.
  Avsnitt 283: Bolagen som spänner bågen

  Avsnitt 283: Bolagen som spänner bågen

  Veckans podd gästas av Björn Borg, Bokusgruppen och Svedbergs Group. Vi får lyssna in på tre VDar som har fullt upp med att skapa aktieägarvärden.

  Det blir diskussion kring e-handel och hur konsumentens köpkraft återkommer under 2024. Vad kan vi förvänta oss av den digitala handeln framöver? Dessutom hur fysiska böcker fortfarande lockar till sig kunder och hur kombinationen av starka fysiska och digitala försäljningskanaler kan öka både försäljning och kundlojalitet.

  Avslutningsvis en spännande diskussion om varför en decentraliserad förvärvsmodell skapar vinnarmentalitet och hur man strategiskt bäst konsoliderar europeiskt badrumsmarknad. Det här är ett avsnitt du inte vill missa om du är intresserad av affärsstrategi och framgångsrika affärsmodeller.

  Lyssna in!

  • 1 ч. 15 мин.
  Avsnitt 282: Från fusioner till megaprojekt

  Avsnitt 282: Från fusioner till megaprojekt

  Aros Bostad går samman med Besqab och byter namn till just Besqab. Man blir därmed en av de större aktörerna inom bostadsutveckling med ett gemensamt bestånd av 8 000 byggrätter och man planerar att från 2025 producera 2500 nya bostadsrätter per år. Hur det nya bolaget kommer se ut, och vilka fördelar sammanslagningen ger både operationellt och finansiellt pratar vi mer om i veckans avsnitt.

  Vi går också igenom Arlandastad Group, ett bolag som kontrollerar Arlandastad och Skavsta, två av Sveriges största utvecklingsprojekt till ytan. Vi djupdyker i bolagets verksamhet och hur man når synergier av att både äga fastigheterna i projektområdena samtidigt som man bedriver operativ verksamhet kopplat till dessa fastigheter.

  Lyssna in för ett spännande avsnitt inom fastighetsbranschen!

  • 1 ч. 1 мин.
  Avsnitt 281: Investeringstrender inom 5G

  Avsnitt 281: Investeringstrender inom 5G

  Vi kickstartar veckans podd med Claes Beckman, professor och forskare på KTH specialiserad inom antenn- och mikrovågsteknik. Claes har varit involverad i utvecklingen av 5G och i det här avsnittet får vi höra hur resan från tidigare teknologier till dagens 5G har sett ut.

  Därefter vänder vi blicken mot Fredrik Ekström, VD på Maven Wireless, ett företag som erbjuder lösningar för att förbättra 5G-täckningen i tunnlar och byggnader. Efterfrågan av utrustning för att möjliggöra 5G uppkoppling i dessa utrymmen är stort och kommer fortsätta öka i och med utrullningen av 5G. 

  Vi avslutar med en intervju med Fredrik Lundberg, VD för
  Waystream, ett företag som fokuserar på switchar för fiberuppkoppling. Vi undersöker den centrala roll som fiber kommer att ha i 5G-landskapet och diskuterar hur dessa två teknologier kompletterar varandra.

  Missa inte detta avsnitt, lyssna här!

  • 1 ч. 22 мин.

Топ подкастов в категории «Бизнес»

Матерь Бложья
Александра Митрошина
Подкаст Соколовского
Александр Соколовский
Академия инвестиций
Тинькофф Инвестиции
На своем месте
Ольга Лермонтова
В курсе рубля
Т—Ж
Потом доделаю
WEEEK (@potomdodelau)

Вам может также понравиться

Affärsvärlden Analys
Affärsvärlden
Market Makers
Acast
Kvalitetsaktiepodden
Ola, Markus & Claes
Fill or Kill
Finwire Media
Placerapodden
Placerapodden
Nordnet Sparpodden
Nordnet