100 episodes

Målet med denna Podd är att du som individ ska förstå mer, eller fördjupa dina tidigare kunskaper om den stora bilden av relationer och mental hälsa. Att du ska inspireras till att skapa nya möjligheter för dig själv och de dina. Kanske t o m gå från hopplöshet till känslan av kraft. Målet är även att du ska se på dig själv (och dina närmaste) med varma ögon.

Evas Relationspodd Eva Berlander

  • Mental Health

Målet med denna Podd är att du som individ ska förstå mer, eller fördjupa dina tidigare kunskaper om den stora bilden av relationer och mental hälsa. Att du ska inspireras till att skapa nya möjligheter för dig själv och de dina. Kanske t o m gå från hopplöshet till känslan av kraft. Målet är även att du ska se på dig själv (och dina närmaste) med varma ögon.

  #105 - Eva Berlander möter Susanne Craske-Karlsson & Leila Berntsson

  #105 - Eva Berlander möter Susanne Craske-Karlsson & Leila Berntsson

  Utveckling inifrån och ut
   I dagens podcastavsnitt möter Eva Berlander terapeuterna Susanne Craske-Karlsson och Leila Berntsson. Två härliga och nyfikna kvinnor som ständigt säger JA till utveckling.
  Deras gedigna intresse för hur hjärnan fungerar, speciellt kopplat till våra relationer ledde dem till beslutet att gå svenska imagoinstitutets två utbildningar: Interpersonell neurobiologi – den stora bilden och Interpersonell neurobiologi - detaljerna.
  Utbildningar som fördjupar deras kunskap ytterligare och som ger dem en ny dimension i arbetet med individer och par. Speciellt viktigt för dem båda är alla nya (och gamla) insikter som landar i hjärtat gällande deras egna privata relationer. 
  Nyckeln till bra relationer bygger på empati, tillit och kärleksfull kommunikation. Båda tror de på alla människor unika förmåga att bli den bästa versionen av sig själv. Ett spännande arbete som de hjälper sina klienter att göra.
  Välkommen på en spännande resa!
  Du läser mer om:
  Susanne Craske-Karlsson – Sann Samtal www.talk.nu
  Leila Berntsson - Samtal & Utveckling https://www.leilaberntsson.se/
  Mer information om utbildningarna, hittar du på https://evaberlander.com

  • 43 min
  #104 Eva möter Sara Hammarkrantz - Förundranseffekten

  #104 Eva möter Sara Hammarkrantz - Förundranseffekten

  Förundranseffekten
  Förundran är att se storheten och det ofattbara i det som omger dig. Att hänföras av en gnistrande stjärnhimmel, uppslukas av ett vackert musikstycke eller känna aha-upplevelsen när du ser eller förstår något bortom det du trodde var möjligt.
  Förundran kan ge dig gåshud och välbehag, men också minska oro och stress, göra dig mer generös och engagerad och kanske till och med dämpa inflammationer.
  Förundran eller det Eva Berlander kallar för att ha en öppen mottagarplats är även nyckeln till bra kommunikation och verkliga möten. En magisk och intim stund som kanske infinner sig mellan dig och naturen, mellan dig och en annan person eller i mötet med dig själv.
  På en nanosekund badar du i känslor av intensiv närvaro, berörande ödmjukhet och djup förståelse. 
  I morgondagens podcastavsnitt möter Eva Berlander en härlig och begåvad kvinna; Sara Hammarkrantz.
  Sara är frilansjournalist specialiserad på psykologi och ledarskap. Skriver bland annat för tidningen Chef, Modern Psykologi och Hälsa.
  Hon är medförfattare till ”Lycka på fullt allvar, en introduktion till positiv psykologi” och har nu precis utkommit med ”Förundranseffekten” som hon skrivit tillsammans med Katrin Sandberg. Två fina böcker som vi varmt vill rekommendera dig att läsa.
  Eva förundras av naturens läkande kraft, hur snabbt glädje smittar, en MC-tur i solskenet, den tidiga morgonpromenaden med vovven och hur oerhört fina vi människor är.
  Sara förundras av gnistrande fjälltoppar, svindlande utsikter och mysteriet det innebär att vara människa. 
  Vad förundras du över?
  Känn dig varmt välkommen!
  Glöm inte att besöka Evaberlander.com!

  • 54 min
  #103 - Eva Berlander möter förlossningsläkaren Anders Linde

  #103 - Eva Berlander möter förlossningsläkaren Anders Linde

  ”En förälders hjärta
  är ett lapptäcke av kärlek”
  Att förlora ett barn – Möt förlossningsläkaren Anders Linde
  Ibland händer det som inte får hända; ett barn dör redan i magen eller vid förlossningen. Den himmelska glädjen över att äntligen få möta sitt älskade barn byts ut mot känslan av chock, förtvivlan, förvirring och en obeskrivlig sorg.
  I dagens podcastavsnitt möter Eva barnmorskan och förlossningsläkaren Anders Linde. Anders arbetar som överläkare på förlossningen i Värnamo.
  Genom åren har han mött många föräldrar som förlorat sitt barn. Ett sårbart möte där lugn, och trygg närvaro är nyckeln till läkning.
  Anders är ledamot i Spädbarnfondens styrelse, en förening som stödjer familjer som förlorat ett barn. https://www.spadbarnsfonden.se/
  Med hjärtat fylld av medkänsla och värme kan vi alla förstå att de minsta kistorna är tyngst att bära.
  Välkommen!
  Mer information om Eva och Svenska Imagoinstitutet hittar ni på https://evaberlander.com 

  • 58 min
  #102 - Eva Berlander - Bakom tjatet ligger en längtan

  #102 - Eva Berlander - Bakom tjatet ligger en längtan

  En anka går in i en bar och frågar bartendern: ”Har du bröd?”
  Bartendern: ”Nej”.
  Ankan: ”Har du bröd?”
  Bartendern: ”Nej.”
  Ankan: ”Har du bröd?”
  Bartendern: ”Nej vi har inget bröd.”
  Ankan: ”Har du bröd?”
  Bartendern: ”Nej vi har inget jävla bröd här!”
  Ankan: ”Har du bröd?”
  Bartendern: ”Nej! Är du döv eller? Vi har inget jävla bröd här!
  Frågar du om jag har bröd en gång till så spikar jag fast din jävla näbb i bardisken din irriterande jävel!”
  Ankan: ”Har du spik?”
  Bartendern: Nej!!
  Ankan: Har du bröd?”
  I detta podcastavsnitt blandar Eva kloka citat med sin långa erfarenhet av att arbeta med individer, par och grupper. Målet är att vi alla ska lära oss att lugna och reglera vårt ibland galopperande nervsystem.
  På Svenska Imagoinstitutets hemsida kan du läsa en fin artikel gällande Eva Berlanders arbete. Https://evaberlander.com 
  Vi önskar dig en härlig midsommar.

  • 37 min
  #101 - Eva Berlander möter Hedy Schleifer

  #101 - Eva Berlander möter Hedy Schleifer

  “The real voyage of discovery consists
  not in seeking new landscapes,
  but in having new eyes”
  Marcel Proust Ett paradigmskifte – Hedy Schleifer Med kroppen full av energi, värme och bubblande glädje vill Eva bjuda in dig till att lyssna på ett spännande podcastsamtal när hon möter hennes vän, kollega och tidigare lärare Hedy Schleifer.
  Hedy är psykoterapeut och grundare av: Hedy Schleifer – Master Relationship Builder.
  Med över 40 års erfarenhet av relationsbyggande har hon inspirerat hundratusentals människor över hela världen. Alltid med fantastiska resultat!
  I början av 90-talet utbildade sig Eva till parterapeut med hjälp av denna begåvade och berörande kvinna. Hon var även den terapeut som hjälpte Eva och hennes man Sven när dom badade i träsket av konflikter.
  Precis som ett bra fotbollslag består av olika begåvade spelare, bygger Evas ”kunskapslag” på en mängd duktiga lärare, inspiratörer, vänner och forskare: Hedy Schleifer, Pat Love, Dan Siegel, Bassel van der Kolk, Pat Ogden, Allan Shore, Louis Cozolino, Jack Panksepp, Lars-Eric Uneståhl m.fl.
  Alla dessa framgångsrika personer har format hennes sätt att arbeta idag. Den som tydligast varit hennes främste lärare har varit hennes man Sven, hennes nära relationer och alla tusentals klienter som besökt hennes klinik.
  Evas kompetens vilar helt enkelt, på alla dessa begåvade personers axlar.
  Välkommen till att lyssna på Eva och Hedy. Tillsammans pratar de om utveckling, transformation och paradigmskiften.
  P.S. Besök gärna Hedy på www.hedyschleifer.com

  • 1 hr 3 min
  #100 #merkärlekisystemet – Eva möter Lisa Arnborg

  #100 #merkärlekisystemet – Eva möter Lisa Arnborg

  Vision: 
  " Det är underbart att vara så här inspirerad! Jag riktigt känner hur energin dansar i kroppen. Energi av lust, iver och känslan av att jag kan påverka. Yeah!"

  "Jag är tacksam och glad över att kunna njuta av allt det fina som finns. Intressant nog känner jag mig både sårbar, stark och närvarande. Den här styrkan som jag besitter gör det lättare för mig att möta livets utmaningar."

  "Jag vet att jag alltid kan be om hjälp om och när jag behöver det. Det känns tryggt."  

  "Det känns även fantastiskt att känna en sån lust att gå till jobbet och prestera. Jag har verkligen mycket att bidra med." 
  Dessa lekfulla meningar är del av min vision av den tredje vägen. En vision som jag delar med många andra. Jag föreställer mig en värld där de flesta av oss känner precis så här. En lust att vilja bidra till en bättre värld både privat och på jobbet.  
  En naturlig reaktion när vi vet vårt värde och när vi känner oss delaktiga i livet som stort. 

  Att medvetet välja att skapa denna värld är inte enkelt. Den kommer heller inte bli vår verklighet de närmaste åren, men om vi väljer att samarbeta och gemensamt ta ansvar för att bidra med vår egen lilla droppe av fred, så kan vi skapa den värld som vi föreställer oss. En lustfylld värld som vi (och våra barn och barnbarn) så väl förtjänar.  

  I detta podcastavsnitt möter jag Lisa Arnborg. Tillsammans pratar vi om vikten av att vara just livslevande på jobbet.
   
  Lisa och jag gör även en undersökning där vi tittar på vad som leder till bra arbetsplatser och sämre arbetsplatser utifrån ett prestationsperspektiv.  

  Nu är vi väldigt nyfikna på din arbets- och livserfarenhet!! #merkärlekisystemet
  Vi tror att en stor outnyttjad potential är när genuin arbetsglädje, bra relationer och hållbar prestation hänger ihop. Därför är vi nu nyfikna på dina tankar om vad som gör arbetsplatser bra eller dåliga.
  Det är här vi behöver din hjälp! Dela med dig vad du tror behövs för att skapa glädjefyllda, livskraftiga och resultatdrivna organisationer och företag. Undersökningen hittar du på https://evaberlander.com 
  Som tack får du 10% på e-learningen Hjärnsmart på jobbet 7 steg och Hjärnsmart – Interpersonell neurobiologi på jobbet,  Har du frågor kontakta gärna Lisa. Hon finns på: lisa.arnborg@yesp.se Självklart kan du även kontakta mig om du har frågor på info@svenskimago.com. 
  Tillsammans bygger vi en bättre framtid! Tack för ditt engagemang! 
  Eva Berlander 

  • 46 min

Top Podcasts In Mental Health

Listeners Also Subscribed To