43 episodes

De podcast over de wondere wereld van de luchtvaart gezien door de ogen van de twee bevriende piloten Bart Buitenhuis en Geert Doek!

Pilotenpraat Pilotenpraat

  • Leisure

De podcast over de wondere wereld van de luchtvaart gezien door de ogen van de twee bevriende piloten Bart Buitenhuis en Geert Doek!

  S3E13: In gesprek over drones & stichting Hoogvliegers met Peter Bakker

  S3E13: In gesprek over drones & stichting Hoogvliegers met Peter Bakker

  Geert is weer up and running na operaties aan zijn rug en Bart heeft eindelijk wat tijd want hij heeft vakantie (Iets met Bart de vakantieman? haha)! Tijd om weer te podcasten en wat voor een leuke podcast is het geworden... In deze aflevering gaan Geert & Bart in gesprek met Peter Bakker, hij is eigenaar van luchtopname.nl en in zijn vrije tijd zet hij zich in voor Stichting Hoogvliegers o.a. als operationeel manager en als piloot op o.a. de ambulance kist.

  Voor https://www.luchtopname.nl/ gaat Peter namelijk de lucht in met een Cessna met daarin een camera raam om mooie foto's of videos te maken of hij gaat 'dronen' voor spectaculaire plaatjes! Hoe zit dat nou met een drone, mag dat overal? Moet je daar een brevet voor hebben? Ben je gebonden aan regels? En wanneer kies je nou voor een drone of toch zelf de lucht in met de Cessna?

  Hierna hebben we het uitgebreid over Stichting Hoogvliegers en luisteren we aandachtig naar Peter die met veel passie verteld over dit mooie initiatief! Kinderen en gezinnen een bijzondere dag laten beleven door o.a. de lucht in te gaan! Luister mee en wellicht kan jij ook wat betekenen voor Stichting Hoogvliegers of weet jij een gezin of kind die dit ook prachtig zou vinden! hierbij de link: https://www.stichtinghoogvliegers.nl/over-ons

  Weer een van een uurtje luchtvaart & meer met de jullie favoriete podcast hosts Bart & Geert! Want je hoort het in ... Pilotenpraat!

  • 50 min
  S3E12: Het luchtvaart vragenvuurtje met Bart & Geert!

  S3E12: Het luchtvaart vragenvuurtje met Bart & Geert!

  Een dag later dan gepland door alle drukte, maar we zijn er weer! Aan de keukentafel bij Bart thuis gaan we verder waar we gebleven zijn, namelijk met het beantwoorden van alle vragen van onze luisteraars over de luchtvaart, vliegen, simulatoren, vliegscholen en nog zoveel meer. En deze keer ook een jargon van de week, want we werden erop geattendeerd dat we de vorige aflevering vergeten waren, oeps! Naast serieuze antwoorden ook een hoop humor en als kers op de taart nog een klein raadsel van Bart. Have fun want je hoort het in ... Pilotenpraat!  Zoals gezegd hieronder nog een opsomming van een aantal bedrijven waar je simulator (Cessna, B737, Airbus etc.) kunt vliegen (gecertificeerd en niet gecertificeerd):

  https://simcentermike.com/nl/home/

  https://simcenter.nl/

  https://www.simflying.nl/

  https://www.prosim4u.nl/

  • 49 min
  S03E11: Vragen uurtje aan Bart & Geert!

  S03E11: Vragen uurtje aan Bart & Geert!

  Daar zijn we weer, een splinter nieuwe aflevering van jullie favoriete luchtvaart podcast! In deze aflevering geen gastspreker maar gaan we aan de slag met een backlog aan vragen die we de afgelopen weken/maanden hebben binnengekregen! Een wat kortere aflevering maar veel van jullie vragen worden uitvoerig beantwoord door de mannen van Pilotenpraat. We gaan van hot naar her en beantwoorden in deze aflevering vragen over o.a. General Aviation, de commerciële luchtvaart en de simulator. Geniet weer van een klein uurtje kletsen over de luchtvaart! Want je hoort het allemaal in ... Pilotenpraat!  Zoals gezegd zouden we ook nog de platformen delen waarop het mogelijk is een vliegtuig te huren/delen:

  https://www.wingly.io/en & https://www.sharemyaircraft.com/

  • 50 min
  S03E10: Twente Airport & de toekomst!

  S03E10: Twente Airport & de toekomst!

  In deze aflevering zijn de mannen van Pilotenpraat wederom in het oosten van het land. We spreken we met Jan Schuring, directeur Twente Airport. Vroeger was het op vliegbasis Twente een drukte van jewelste vooral met veel militair vliegverkeer. Na het vertrek van de laatste F16’s is het helaas behoorlijk stil geworden, maar daar komt langzaamaan verandering in! Tegenwoordig wordt de luchthaven steeds meer (en gelukkig maar met zo’n mooie langs baan van 3km) gekenmerkt door de focus op toekomst gericht vliegen, dus elektrisch en op waterstof basis! Daarnaast vertelt Jan Schuring met veel enthousiasme over ontwikkeling van het luchthaven gebied (technology base) en welke markten zij nog meer willen aanboren, zoals het zakelijk vliegverkeer. Een mooie toekomst gloort in Twente! Weer een super interessante aflevering dus zet ‘m gauw aan, want je hoort het in … Pilotenpraat!

  • 42 min
  S03E09: Luchtvaart fotografie en vliegtuigen spotten met Ramon!

  S03E09: Luchtvaart fotografie en vliegtuigen spotten met Ramon!

  De mannen van Pilotenpraat zijn deze aflevering helemaal naar het oosten van het land afgereisd, om precies te zijn Twente Airport. Hier ontmoeten ze Ramon Wenink, luchtvaart fotograaf en vliegtuig enthousiast. Ramon verteld hoe zijn passie voor luchtvaart fotografie is ontstaan in de jaren 90 toen hij als kleine jongen aan de baan stond te spotten met de trap, camera & scanner in de hand! Hier is het niet bij gebleven, al snel werden er mooie spotters-reizen door Europa georganiseerd om vette shots en speciale kisten op de gevoelige plaat te krijgen! Vol enthousiasme neemt Ramon ons mee in de wereld van de luchtvaart fotografie en zijn 'specialisatie' air-to-air fotografie. Landen op een vliegdekschip in de Perzische golf en meevliegen in een F-16, je kunt het zo gek niet bedenken maar hij heeft het gedaan en gefotografeerd! Maar wat is dat nou precies air-to-air fotografie? En hoe wordt zo'n fotoshoot nou gepland? Waar moet je allemaal op letten? Waar komt die drive vandaan om een mooie foto te schieten? Hoe zit het met de veiligheid? En wat komt er allemaal bij kijken bij deze 'uit de hand gelopen' hobby? Weer een super leuke, enthousiaste en nieuwe aflevering van ... Pilotenpraat! 

  https://ramonwenink.com/  

  • 1 hr 1 min
  S03E08: We ontmoeten Bas van Luchtverkeersleiding Nederland deze keer op Lelystad Airport ! Deel 2.

  S03E08: We ontmoeten Bas van Luchtverkeersleiding Nederland deze keer op Lelystad Airport ! Deel 2.

  In deel 2 van de podcast met Luchtverkeersleiding Nederland ontmoeten Bas, Bart en Geert elkaar op Lelystad Airport. Na een kort bezoek aan de toren (ook een mooi uitzicht maar Schiphol blijft tot nu toe de favoriet!) gaan we verder met waar we de vorige podcast zijn geëindigd. Onder het genot van heerlijke taartjes van Geert hebben we weer een geweldige en informatieve podcast opgenomen! Bas verteld uitgebreid over de opleiding van LVNL, want hoe ziet dat er nu precies uit als je uiteindelijk de selectie hebt behaalt? En hoe zit het met de training als je eenmaal werkzaam bent bij LVNL? Heb je vaste trainingsmomenten zoals bij de Airlines en wat train je dan allemaal? Waar kan je allemaal tewerk worden gesteld als je de internet opleiding hebt afgerond? En wat maakt het beroep van luchtverkeersleider nou zo magisch? Ook hebben we vele vragen van jullie luisteraars gesteld met leuke en verassende antwoorden. Luister maar gauw en mocht je geïnteresseerd zijn ga eens naar de website van LVNL want ze zoeken nog mensen! Geniet, want je hoort het in je favoriete luchtvaart podcast ... Pilotenpraat! 

  • 1 hr 5 min

Top Podcasts In Leisure

Critical Role
Clutterbug
Ciara Miller & Mya Allen
Si Robertson & Justin Martin
Lisa Bass
geekandsundry

You Might Also Like

RVD / Tonny Media
De Telegraaf
Dag en Nacht Media
Wouter Laumans, Christian Flokstra / Corti Media
Het Financieele Dagblad
Peter van Uhm, Mart de Kruif, Jos de Groot / Corti Media & WPG studio's