28 episodes

Sofie en Luck graven diep om alles over gezonde voeding te ontdekken.

Beetweters Sofie en Luck

  • Health & Fitness

Sofie en Luck graven diep om alles over gezonde voeding te ontdekken.

  #27 Wat eet Sven?

  #27 Wat eet Sven?

  Sofie en Luck krijgen regelmatig de vragen: Eet Sven altijd gezond? Durft hij wel eens te 'zondigen'? Hoe bewust kiest hij zijn maaltijden? In deze aflevering geeft Sven zijn persoonlijke geheimen prijs. Hij bekent dat hij wellicht verslaafd is aan anandamide.

  • 36 min
  #26 Snacks

  #26 Snacks

  Een gezonde snack, bestaat dat? Hebben we tussendoortjes nodig? En waarom zouden we dan die nodig hebben? Als we er niet kunnen aan weerstaan, wat moeten die snack dan (niet) bevatten?

  • 20 min
  #25 Cholesterol te hoog?

  #25 Cholesterol te hoog?

  Cholesterol te hoog? Wat mag ik nog eten?

  Hoe lager je cholesterol, hoe beter. Met een gezonde leefstijl kun je het cholesterolgehalte in het bloed verlagen maar het verminderen van verzadigd vet is ook zeker een must. We zetten een luisteraar op pad.

  • 24 min
  #24 Energiedranken

  #24 Energiedranken

  Hoe (on)gezond zijn energiedranken? Het drinken van een energiedrankje kan de vermoeidheid in het verkeer tegengaan. Maar op de langere termijn is er mogelijk een kans op negatieve effecten. Er kunnen problemen ontstaan wanneer energiedrankjes gebruikt worden als slaapvervangers. Verder bevatten ze vaak een hoog suikergehalte... We analyseren in deze aflevering op vraag van een luisteraar de energiedranken.

  • 15 min
  #23 Voedseldriehoek

  #23 Voedseldriehoek

  Een paar jaar geleden werd de verouderde voedseldriehoek ondersteboven gedraaid, met als gevolg dat verschillende elementen van de driehoek op een andere plaats terecht kwamen. Wat kunnen we leren van de vernieuwde voedseldriehoek en de daarbij behorende promotie?

  • 21 min
  #22 DNA

  #22 DNA

  Wat kan je leren van een DNA-test in functie van jouw gezondheid? Wat kan je proactief uit deze informatie halen om een langer leven te bekomen? We bespreken met Sven deze nieuwe ontwikkelingen en bekijken hoe “Personlized Medicine" de toekomst zal worden.

  • 27 min

Top Podcasts In Health & Fitness

Scicomm Media
Jay Shetty
Betches Media
Aubrey Gordon & Michael Hobbes
Rob Dial and Kast Media
TED

You Might Also Like

De Standaard
Radio 1
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad