55 episodes

Sofie en Luck graven diep om alles over gezonde voeding te ontdekken.

Beetweters Sofie en Luck

  • Arts

Sofie en Luck graven diep om alles over gezonde voeding te ontdekken.

  #54 Insulineresistentie

  #54 Insulineresistentie

  Het is niet zo gemakkelijk om een goeie balans tussen een koolhydraatarm voedingspatroon en intensief sporten te vinden. Wanneer je te weinig koolhydraten in de tank hebt zitten, geraak je snel leeg. Aan de andere kan een langdurig overgebruik van suiker(s) een insulentieresistentie veroorzaken. En toch hebben al deze situaties dezelfde oplossing. Bovendien verklaart Sven hoe een onverwachte wending in onze dagelijkse bezigheden (fight, flight or freeze) het koolhydraatniveau beïnvloedt. 

  • 26 min
  #53 Acne

  #53 Acne

  Niet alleen jongeren hebben last van acne, ook volwassenen kunnen er ongemakken van ondervinden. Zowel bij mannen als bij vrouwen kan ance een gevolg zijn van een verkeerde voedselinname, tenzij het hormonaal bepaald is. Wat zijn de oorzaken en hoe kunnen we het eventueel voorkomen? 

  • 17 min
  #52 Orgaanvlees

  #52 Orgaanvlees

  Wat is orgaanvlees? Zijn er voordelen aan het eten van dit soort vlees? Dankzij een vraag van een luisteraar praten we er over.  

  • 12 min
  #51 Vasten vs Detox

  #51 Vasten vs Detox

  Wat is het verschil tussen vasten en detox-en? Wat is het nut van een kuur? Mag iedereen er aan beginnen en is het effect van een kuur al aangetoond? Kan vasten als medicijn dienen? Tot slot deelt Lynn haar ervaring met een nieuwe kuur. 

  • 29 min
  #50 Stoelgang en wind

  #50 Stoelgang en wind

  Sven en Luck praten over het gemiddeld aantal keren dat een gezonde mens per dag naar het toilet gaat. Wat is het gemiddeld aantal keren dat een normale persoon een wind(je) laat? Wat kan de reuk van winderigheid ons vertellen? Wat is de oorzaak van de onaangename geuren en hoe kunnen we dat met aangepaste voeding oplossen of voorkomen? Wat kunnen we leren van de 'golden drop' ?

  • 17 min
  #49 Rusteloze benen

  #49 Rusteloze benen

  Veel mensen hebben een magnesiumtekort en hebben het niet door. Een tekort aan magnesium is meestal moeilijk te herkennen, rusteloze benen is slechts één van de symptomen. Wat zijn de manieren om het te ontdekken? Uit welke voeding haalt ons lichaam magnesium? Luck vertelt vanuit zijn ervaring over het magnesiumtekort van zijn moeder en hoe het verholpen is. 

  • 23 min

Top Podcasts In Arts

NPR
The Moth
Roman Mars
Snap Judgment
Beanstack
Snap Judgment and PRX

You Might Also Like

Sofie en Luck
Wencel & Sofie
iamafoodie
Healthy Habits Celien
Drs. Richard de Leth
Marleen Dijkhoff en Cielke Sijben